Hvis det er én ting her i verden som du må oppleve før du legger inn årene, så er det VM i Skreifiske som hver vinter avholdes i den fantastiske byen Svolvær – hovedstaden i Lofoten!

Dette arrangementet er dagene da Svolvær går fra å være en liten og rolig småby, til å bli et pulserende mekka for alle de som liker å fiske, elsker Lofoten og som er ute etter å kun ha det moro! Hvorfor skriver jeg om dette her? Jo, fordi jeg har vært der selv for kun et par år siden, og selv om jeg er pensjonist så var ikke det noen hindring, for å si det sånn.

Vi var flere venner som dro sammen og én ting skal jeg si deg: det var en eneste stor fest for mennesker i alle aldre! Det finnes så mange utrolig flotte arrangementer som pågår mens disse dagene gjøres unna, og det er bare å velge og vrake blant det som finnes. Her er det noe for enhver smak, og det var virkelig morsomt å se et slikt yrende folkeliv i gatene. At en såpass liten by plutselig blir til noe som kan minne om en storby var nesten ikke til å tro.

Man får naturligvis også muligheten til å spise masse god mat mens man er der og det er flere gode restauranter og spiseplasser som tilbyr mye deilig for ganen. Som sagt kan det være trangt om plassen, men som regel går det greit å finne seg en plass hvis man bare er villige til å vente litegrann.

Jeg kan også anbefale at du/dere tar turen utover til Henningsvær med det samme dere er der, for dette er en utrolig sjarmerende og romantisk plett på vår jord. Med sin ekstreme beliggenhet ute i havgapet og sin søvnige landsbyaktige plass uten store og kjente merkebutikker, var besøket dit nesten som å ta en pause fra livet selv!