Å være pensjonist er sannelig ikke enkelt og det å stå utenfor arbeidslivet har definitivt sine ulemper. Verden går fremover, men henger vi pensjonister med?

Det er store fordeler med å være i arbeidslivet og det er gode grunner til at jeg sier nettopp dette. Den helt åpenbare fordelen er jo naturligvis at man får lønnen sin hver måned samtidig som man sparer til pensjon. Den andre fordelen, og det er den jeg skal snakke om her, er at man har lettere for å henge med i utviklingen i samfunnet – og da spesielt den teknologiske.

Pensjonist teknologisk utvikling

Som arbeider henger man i større grad med i hva som skjer ute i den store vide verden. Man holdes oppdatert og det diskuteres liflig rundt pausebordet om forskjellige ting som opptar oss. Når man pensjonerer seg så er dette noe som i stor grad forsvinner ut av livet og man må derfor holde seg oppdatert på det meste selv. Dette er det langt i fra alle som gjør og kanskje er det litt slik at sansene sakte men sikkert svekkes når man ikke bruker de små grå på daglig basis?

Jeg vet ikke, altså, men for min del så er den teknologiske utviklingen en skikkelig utfordring, og i dag kan man jo for eksempel gjøre det aller meste på mobiltelefonen sin! Det er såkalte apper og alskens mulig annet som kan brukes, og nå holder visst klokkene på å komme for fullt med spill, trening og så videre.

Jeg lurer rett og slett på hvor alt dette skal ende og hvordan nye generasjoner skal holde seg oppdatert på det som skjer. Hva blir egentlig det neste?

Vel, som en gammel ringrev erkjenner jeg at tiden løper fra meg og jeg makter rett og slett ikke å følge med på alt det som skjer – og det er faktisk helt greit. Jeg nyter mine dager og tar meg et glass rødvin til kvelds mens jeg titter på tv!

Ps: les denne saken om å gå den teknologiske fremtiden i møte.