Sponset link til Lånemegleren


Da jeg bygget meg den lille hytten jeg har ved siden av min sønns hytte på fjellet trengte jeg litt mer penger enn det jeg hadde spart opp og hadde i banken. Jeg gjorde derfor noe jeg aldri hadde trodd jeg kom til å gjøre. Jeg tok opp et forbrukerlån!

Før jeg sier noe mer vil jeg si at det aller viktigste om man tar opp et forbrukerlån er å være sikker på at man kan betjene det. Spesielt som pensjonist vil man nødig bli sittende i gjeldsklemme, og forbrukerlån er annerledes enn andre lån og rentene blir fort høye. Ta aldri opp et forbrukerlån med mindre du er sikker på at du kan betale det tilbake. Jeg er heldig nok til å fortsatt ha en flott familie, og jeg vil nødig sette dem i problemer. Meg selv synes jeg nok det er mindre nøye med, men jeg vil jo gjerne også kunne gi mine to barn og mitt barnebarn en arv når den tid engang kommer.

Forbrukslån er et lån uten sikkerhet som lar deg bruke pengene på hva du vil. Helt uavhengig om du trenger pengene til tannlege, en ny TV eller, som meg, en ferdighytte, er dette lån du kan få uten å opplyse om hva pengene skal brukes til (Representativt låneeksempel: eff.rente 17,89%, 65.000 o/5 år, etabl.geb. 900, totalt 96.030.). Det betyr ganske enkelt at man ikke, som det som er vanlig, er nødt til å stille noe til sikkerhet som banken kan overta om man ikke betaler lånet som avtalt. Du er likevel nødt til å dokumentere at du er i stand til å håndtere lånet, men om du kan det er dette en lett måte å skaffe seg litt ekstra penger når du trenger dem.

Med vennlig hilsen Ragnhild

1