I forrige post skrev jeg om at jeg lærer barnebarnet mitt om planter når vi er på hytten sammen. Jeg er så heldig at jeg har bygget meg en egen liten hytte på tomten til min sønns hytte. Det er en ferdighytte, og at det er jeg som bygget den er jo ikke helt sant. Jeg bare bestilte den, og nesten så snart som den var bestillt så var den bygget. Sånn er det med ferdighytter. God og varm er den også, og det er viktig for en gammel dame.

Mange ganger er jeg der alene og nyter fjellet som jeg alltid har vært så glad i, men noen ganger er jeg så heldig at sønnen min og familien er der også. Barnebarnet mitt har ikke noen bestefar, og jeg har alltid ment at litt trearbeid aldri har skadet noen uansett kjønn, så sist jeg var der lærte jeg barnebarnet mitt å spikke seljefløyte. Det var sannelig en suksess.

Først øvde vi litt på å holde en kniv, og å alltid peke den ut fra kroppen. Han er bare syv, og jeg er en nervøs bestemor som alltid ser for meg det verste, men han er en flink gutt og kniv hadde han brukt før sa han. Så gikk vi ut og fant fine kvister av selje. Det er det et tre som er bredt utover hele landet og også kan finnes høyt på fjellet.

Det er best å ta kvister av selje når det er vår og sevjen i treet er myk.