På forsiden skrev jeg litt om mine ‘strabaser’ når jeg skulle skaffe meg et varslingssystem for brann på hytta mi, og jeg ville da ha noe som kunne sørge for at både jeg selv og en sentral fikk beskjed hvis det skulle være noe. Det ble litt dyrere enn hva jeg hadde trodd det skulle bli, men skitt au: jeg ville rett og slett ha det skikkelig gjort når jeg først skulle ha et slikt system.

Jeg er heldigvis blitt ganske flink med bruk av smarttelefon, og jeg skal forklare hvorfor jeg nevner det akkurat nå: jeg valgte et varslingssystem fra Verisure og jeg fikk et godt tilbud fra dem. De har en sentral som befinner seg ikke så altfor langt fra hytten min, så det er ganske betryggende. Jeg bestilte rett og slett full pakke fra denne gjengen, og da var det brannalarmer, innbruddsalarmer, bevegelsessensorer og gudene vet hva. I tillegg så kan jeg styre alt dette fra mobiltelefonen min når jeg er hjemme, og jeg kan til og med koble meg på kameraet som er montert opp. Kanskje litt mye vil noen si, men jeg vet jo at det foregår massevis av innbruddsraid i hytter og slikt rundt omkring i landet, og derfor valgte jeg enkelt og greit å gjøre det på denne måten. De skal i alle fall ikke få komme ‘gratis’ inn i hytten min, og i det øyeblikket de er på kameraet er de foreviget!

Men som sagt var det jo brann som var det viktigste for min del, og der er jeg nå sikret med et suverent utstyr som fungerer brillefint. Sentralen varsles med én gang alarmen går og da får jeg en telefon umiddelbart for å sjekke om det er noe jeg har kontroll på. Hvis ikke vil brann og politi varsles og da er hele apparatet i gang!

Men som sagt kostet dette litt og jeg måtte ta opp et lite lån for å komme i gang – men det angrer jeg ikke på! Nå er det bare en liten månedlig kostnad, og den har jeg muligheten til å betjene. Og det beste av alt er at jeg føler meg 100% trygg uansett om jeg er på hytta eller hjemme!