Da jeg var liten var jeg vant til å reise på seteren om sommeren med mor. Og så, når jeg selv ble voksen brukte vi ikke seteren lenger og vi gjorde den om til hytte, som jeg siden har gitt videre til min eldste sønn. Det er for mye for meg å ta vare på en gammel hytte nå som jeg har blitt eldre, og etter at mannen min gikk bort. Sønnen min og familien er der nesten hver helg, og det er ikke så rart for det er sannelig et flott sted! Jeg vet ikke noe bedre enn å sitte i hytteveggen en varm sommerdag med noe kaldt å drikke.

Før de fikk barn var det god plass til meg også der, men nå blir det litt mye når mitt barnebarn står opp tidlig om morgenen og det er ståk og leven. Ikke at jeg ikke liker det, det gjør jeg, men jeg blir så sliten. Og de kan nok også like å ikke alltid ha mor og svigermor så tett på.

I fjor fikk jeg derfor bygget en ferdighytte. Det var lett som bare det. Den er liten, og varm. Den andre hytten var jo litt trekkfull, gammel som den var, og det er ikke noe for en gammel dame. Min lille hytte ligger på samme eiendom som min sønns hytte, men litt for seg selv så både jeg og de får ha sitt privatliv. Det er sannelig en god ordning for oss alle.

Sånn her ble vår seter bygget:

Og tenk, den nye ferdighytten min er også laftet!

Med vennlig hilsen Ragnhild